VIDEO: Bright Eyes v dobrodelne namene izdali novo skladbo ‘Miracle of Life’

5. novembra, 2020
Bright Eyes

V skladbi ‘Miracle of Life’, ki jo lahko slišite na Altr radiu, poleg članov skupine Bright Eyes (Conor Oberst, Mike Mogis in Nathaniel Walcott), sodelujejo še Phoebe Bridgers, Jon Theodore in Flea.

V sodelovanju s kolektivom 7-Inches for Planned Parenthood Collective je zasedba Bright Eyes skladbo izdala izključno za Bandcamp, ves prihodek od prodaje skladbe, ki znaša 1$ vsak pretok skladbe, bo šel neposredno v organizacijo Planned Parenthood. Pesem je na voljo na vseh pretočnih platformah od 28. oktobra 2020.

“Ta pesem ne bi smela v Ameriki obstajati leta 2020,” je izjavil frontman Conor Oberst. “To je protestna pesem. Ali morda le majhna zgodba o tem, kaj je bilo, kaj še vedno obstaja v mnogih delih sveta in kaj bi spet lahko bilo v naši državi, če bi bili republikanci uspešni pri preoblikovanju vrhovnega sodišča in zavrnitvi vsega napredka, doseženega na področju reproduktivne pravice (op.p. pravice do splava) v zadnjih 50 letih. Upajmo, da bo, če bomo sodelovali in pravilno glasovali, ta pesem zvenela tako nepomembno in zastarelo, kot bi morala,” je še dodal Oberst.