VIDEO: Dan Andriano & The Bygones izdali single ‘Sea Level’

9. October, 2021

Dan Andriano iz zasedbe Alkaline Trio je ustanovil novo skupino Dan Andriano & The Bygones. V novi skupini mu družbo delata še Dylan in Randy Moore iz skupine Get Married. Nova zasedba je izdala single ‘Sea Level’ in zanj posnela videospot, ki ga je režiral Eric Richter.

Dan Andriano

Večplastni kantavtor Dan Andriano je človek številnih talentov in širokega spektra vplivov, od melodičnega punka do Amerikane. Najbolj je znan po vlogi basista in vokalista v čikaški punk rock skupini Alkaline Trio, s katero je do danes izdal devet studijskih albumov, je izdal tudi dve samostojni plošči pod imenom Dan Andriano In The Emergency Room. Poleg tega Andriano od leta 2019 igra bas v rock super skupini The Damned Things.

Andriano je o navdihu za novi single ‘Sea Level’, ki ga lahko slišite na Altr radiu povedal naslednje: “Za mene pesem govori o samouresničevanju in duševnih boleznih, ter iskanju poti do pomoči. Pred kratkim sem prvič okusil višinsko bolezen, ko sem plezal po Skalnem gorovju. Ko smo se vkrcali na letalo, ki nas je peljalo proti domu, sem z ženo na glas delil svoje misli in rekel: “Samo spravite me nazaj na višino morja.

“Ko sem našel svoj sedež, sem si mislil, da to ni slaba prispodoba za tisto, kar sem miselno iskal. Boljše zavedanje samega sebe in sposobnost, da prej ugotovim, če se nekje ne počutim dobro,” je še dodal Andriano.