VIDEO: Dead Kennedys pripravili remiks skladbe ‘Chemical Warfare’

24. oktobra, 2020
Dead Kennedys (danes)

East Bay Ray, legendarni kitarist zasedbe Dead Kennedys je prvi sporočil, da so izdali remiksano različico klasike ‘Chemical Warfare’. Ob tem je dejal, da je potrebno upoštevati, da je to remiks nove ostrine skladbe in ne s pomočjo drugih vzorcev glasbe kot se izraz običajno uporablja v Hip Hop ali Pop žanru. East bay Ray je še dodal, da načrtujejo remiks celotnega albuma ‘Fresh Fruit for Rotting Vegetables’, ki bo izšel leta 2021.

“Remiks smo pripravili skupaj s priznanim zvočnim inženirjem, Chrisom Lord-Algejem. Prva skladba, ki je imela koristi od te obdelave, je ‘Chemical Warfare’, ki smo jo ponovno izdali 9. oktobra 2020,” je dejal East Bay Ray.

Prvotna skladba je sicer v letu 1980 veljala za kultno, skupina pa je zdaj menila, da bi ji koristil polnejši zvok v smislu močnejše bas kitare in bobnov. Nova različica počne prav to, glasbo prenaša iz 2D v 3D. Basist Klaus Flouride, kitarist East Bay Ray in originalni bobnar Ted menijo, da je ta nova kombinacija odlična in doda globino, ne da bi izgubila svojo prvotno energijo. Nasprotno pa Jello Biafra, nekdanji frontman zasedbe, meni, da je nova mešanica “katastrofalna”. Toda sporočilo skupine je vedno bilo, da je potrebno misliti s svojo glavo in ne dovoliti, da vam drugi solijo pamet. Tako so Klaus, Ray in Ted želeli, da se oboževalci odločijo sami. Sicer pa Jello Baifra, ki je zasedbo zapustil že sredi 80-ih let prejšnjega stoletja, pri projektu remiksov ne sodeluje.