VIDEO: Deafheaven izdali melodičen album ‘Infinite Granite’

14. October, 2021

Američani Deafheaven so ustvarili edinstven slog na katerega so med drugim vplivali black metal, shoegaze in post-rock, ki so ga kritiki kasneje poimenovali “blackgaze”.

Deafheaven

Zasedba se je konec leta 2010 pridružila založbi Deatwish Inc. in leto kasneje izdala debitantski album Roads To Judah. Njihov drugi album Sunbather je bil izdan leta 2013 in je bil med kritiki zelo priljubljen, tako da je postal v ZDA eden najbolje ocenjenih albumov tistega leta. Leta 2015 je skupina izdala album New Bermuda, leta 2018 pa album Ordinary Corrupt Human Love. Pred kratkim pa je zasedba izdala že svoj peti album Infinite Granite, ki so ga izdali pri založbi Sargent House in drastično zmanjšali prisotnost kričečih vokalov. Oboževalce sta šokirala prva dva singla ‘The Gnashing’ in ‘Great Mass of Color’, saj je frontman George Clarke skoraj vse svoje značilne krike zamenjal za eterično čiste vokale, skladbe pa so se iz “grizenja” spremenile v zasanjane shoegazerske melodije, ki vabijo na daljše sprehode ali vožnje z avtomobilom.
Single ‘In Blur’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, je zadnji v vrsti omamljačih shoegaze stvaritev zasedbve Deafheaven, ki ima vso grandioznost zasedbe Deafheaven, vendar zelo malo brutalnosti, ki jo je zasedba predstavila na albumu Sunbather. Fantje se glasbeno razvijajo in rastejo, kar prinaša epski post-rock s čudnim, psihodeličnim videospotom, ki pričara vznemirljivo nostalgijo po filmu Eternal Sunshine of the Spotless Mind.