VIDEO: Deviates po 20 letih izdali nov album

11. October, 2021

Deviates, melodični punk rockerji iz 90-ih so izdali nov videospot za pesem ‘The Liar’. Skladba je del njihovega novega albuma Holding Out, ki je izšel 17. septembra 2021 pri založbi Midline Records.

Novi album zasedbe Deviates

Deviates so v poznih 90-ih in v začetku 20. stoletja postali priljubljeni na punk rock sceni in nekako veljali za prihodnost tega glasbenega žanra, preden so nenadoma, po izdaji drugega albuma Time Is The Distance, razpadli. Leta 2021 se je skupina reformirala in posnela material, ki je združen v nov album Holding Out. Obvezno “čtivo” za ljubitelje punk rocka tiste dobe, še posebej za navdušence zgodnejših The Offspring.

“Takrat se je zdelo, da biti del prihodnosti punk rocka zahteva predanost in nenehne turneje, kar ni bilo tisto, kar smo si mi predstavljali,” je ob izidu novega albuma dejal pevec Brian Barbara. “Ko smo leta 1994 ustanovili skupino Deviates, nismo vanjo polagali veliko upov. Bili smo samo otroci, ki so igrali glasbo, ki so jo poslušali. Punk rock je bil zvočni posnetek našega življenja. Ko se je zasedba razvila in zrastla to te mere, da smo začeli izdajati albume, se je življenje spremenilo, zato smo ta projekt dali na stran, vendar nismo vedeli, če bo za vedno ali bomo morda spet vzeli inštrumente v roke in začeli igrati.”

Leta 2021 je skupina znova vzela svoje inštrumente in z obnovljeno strastjo za ustvarjanje novih pesmi izdala album Holding Out.