VIDEO: Dokumentarec o zasedbi Madness

1. aprila, 2021
Madness nekoč

Madness, ena največjih skupin Velike Britanije v 80-ih letih prejšnjega stoletja, je tema nove tridelne dokumentarne serije, ki bo maja predvajana na britanskem televizijskem kanalu AMC UK. Na podlagi njihovih istoimenskih spominov iz leta 2019 ‘Before We Was We: Madness by Madness’, dokumentarec sega od zgodnjega uspeha skupine kot del 2tone ska scene do razvijanja edinstvenega zvoka, ki jih je ohranil na britanskih lestvicah v osemdesetih letih, pa vse do njihovega razpada, preoblikovanja in kontinuirane priljubljenosti, saj so bili del praznovanja jubileja kraljice Elizabete II., ko so leta 2018 nastopili na vrhu Buckinghamske palače. Dokumentarni film vsebuje redke posnetke zasedbe, nove intervjuje in mnogo več.

Madness so tudi napovedal, da bo prvi del dokumentarca 1. maja 2021 brezplačno na voljo tudi na YouTube. Zasedba je nedavno izdala novo kompilacijo ‘Our House: The Very Best of Madness’, ki je na voljo zgolj v ZDA.

Madness bi morali v letu 2020 po dolgem času spet na odre v sklopu Punk Rock Bowlinga, vendar jim je svetovna pandemijanaj načrte prekrižala. Nov datum zaenkrat še ni znan.