VIDEO: Dolly Dagger z debitantskim singlom ‘Break and Bend’

18. September, 2021

Iz temnih globin popačene resničnosti in raztrganih akordov grungea prihaja avstralska glasbenica Dolly Dagger s prvencem ‘Break and Bend’, ki je izšel 3. septembra 2021. Single ‘Break and Bend’ prihaja skupaj z videospotom, ki spominja na dobre stare čase MTV-ja.

Dolly Dagger in Jesse McInturff

Glasba neodvisne indie rockerice živeče v Los Angelesu Dolly Dagger sega od vplivov Jimi Hendrixa, pa vse do ema. “Kot da Disney sreča smrt,” pravi Dolly. “Ko prihajam iz teme in megle želim biti živahna. Sem poletna žalost in ne bedna žalost.”
Dolly je za svoj prvi singel ‘Break and Bend’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, povabila kitarista, prijatelja in skladatelja Jesseja McInturffa, da igra na tisto, kar zveni kot ljubezenska pesem Billyju Corganu, ki naslavlja melanholično odklopljenost zadnjih nekaj let. Za ujemajočo se vizualno estetiko je Dolly sodelovala z dolgoletnim sodelavcem/snemalcem Heathom Saundersom pri snemanju videospota v uničeni stavbi na jugu Los Angelesa z imenom Masonic Ballroom. Propadajoča barva in razbita okna ustrezajo čudovito paradoksalni optimistično/nesrečni skladbi, ki vključuje hrošče in mehanske “objeme”. “Počutila sem se odklopljena od vseh, čeprav smo s tehnologijo super povezani,” pravi Dolly. “Tisti mehanski “objem” moje mame in najboljše prijateljice preko telefona se mi je zdel zmedeno nenavaden in življenje se mi je zdelo čudno. In to je tudi rdeča nit videospota, kjer je smo vsi nekako “izklopljeni”.


Glasba Dolly Dagger bo vsekakor navdušila ljubitelje zasedb The Smashing Pumpkins in Taking Back Sunday!