VIDEO: Donkey Kid izdal nov singel ‘Necklace’

4. May, 2022

Sladoled za zajtrk, neprespane noči, spremenjen ritem spanja in ročno zvite cigarete: novinec Donkey Kid na svojem debitantskem EPju Distant Shouts pripoveduje glasbeno zgodbo o polnoletnosti. Debitantski EP bo izšel 20. maja 2022 pri glasbenem zastopništvu Euphorie.

Donkey Kid

Izhodišče za pesmi na EPju so lo-fi demo posnetki iz spalnice, ki jih Donkey Kid sproti objavlja na svojem Soundcloud profilu v rednih časovnih presledkih. Najnovejši singel ‘Necklace’, ki ga lahko slišite na ALTR radiu, združuje kraut rock bas groove z novim valom in vplivom Talking Heads ter La Düsseldorf. Singel je produciral Marco Kleebauer, ki je nazadnje sodeloval z dunajsko skupino Bilderbuch na dveh ikoničnih albumih in s svojimi lastnimi projekti, kot je Leyya, že dolgo predstavlja indie pop z izjemnimi mednarodnimi standardi daleč onkraj meja Avstrije. Donkey Kid pa je nov EP opisal tako: “Zame je teh pet pesmi prerez lanskega leta. Kratek vpogled v različne prizore in situacije v mojem življenju.”

Leta 2021 je komaj 19-letni Donkey Kid izdal štiri single in prepričal glasbene revije in radijske postaje, kot sta FluxFM in Deutschlandfunk, o svojem statusu obetavnega novinca. Svoje prve koncerte je odigral v Združenem kraljestvu, ko je podprl Cassio, poleti pa je bil na turneji z Ilgen-Nur, Trümmerjem in Leoniden. Njegova indie uspešnica ‘Deep Blue’ se je kasneje uvrstila na naslovnico Spotifyjevega seznama Best of Indie Brand New 2021 in na več seznamov predvajanja radijskih postaj v Združenem kraljestvu.