VIDEO: Doša pošilja razglednice

7. April, 2021
Doša v primežu represije

Doša je eden tistih glasbenikov, ki družbi s svojimi pronicljivimi besedili redno nastavlja ogledalo. Nedavno ga je nastavil kar predsedniku države v skladbi ‘Odprto pismo predsedniku RS’, ki je dvignila kar precej prahu.

Z novim singlom ‘Razglednice’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, zgodbo pravzaprav nadaljuje, saj zzačne: “In valda nism pričkvou, da na moj pism bi odzvou, predsednik se, sam bom napisu in poslou vseen razglednice, vsem k prej so rabl vso pozornost in iskal volivce, vsem k zdej pozabl so odgovornost in kazal bi krivce.”

Če se je v prvem krogu lotil predsednika države, mu v drugo ni ušel skoraj nihče od vladajoče elite, ki je v času epidemije krojila naš vsakdan.

Doša še dodaja: “Naši vladniki glasbe ne vidijo kot poklic. Po njihovem bi to moral biti hobi, hkrati pa bi ga obdavčili kot vsak poklic, če bo od njega kaj prihodkov.”

V teh časih se zdi, da so raperji prevzeli štafeto upora, ki jo je včasih nosila punk glasba in prav Doša stoji v prvi vrsti. Z ogledalom v roki.