VIDEO: Duo Leyya z novim singlom ‘Am I Even real’

27. April, 2021

Večkrat nagrajeni duo Leyya, ki ga sestavljata Sophie Lindinger in Marco Kleebauer, je izdal novo skladbo ‘Am I Even real’, ki kroži okoli lastnih duševnih stanj.

Leyya

V novi skladbi ‘Am I Even Real’, ki jo lahko slišite na Altr radiu nas duo Leyya povabi, da se jima pridružimo na potovanju v temen in zvit um glavnega junaka. Avtorica besedil Sophie Lindinger pravi: “Pesem govori o tem, kako izgubiti občutek za resničnost, ko fikcije ne uspete več ločevati od resničnega življenja. Ves čas hodite po ozki poti brez izhoda, v strahu, da bi nekega dne lahko padli iz nje, brez možnosti vrnitve.” Čeprav si portretiranka močno želi pobegniti, v resnici sploh ne ve, kam naj beži. Kljub temu se vsaka sprememba, ki konča njen strah, zdi dobrodošla. “To je krik na pomoč, da bi se rešili iz te neskončne zanke okrevanja in ponovnega padca,” še doda Sophie.

Čarobnost glasbe dua Leyya je, da skozi zvok in glas vedno najdeta razumevanje in upanje. V njunem maternem jeziku, ki je avstrijska nemščina, obstaja izraz “si gspian” – čutiti samega sebe – kar bi se v bolj posebnem smislu prevedlo kot “občutiti resnično življenjsko radost”.
Njuna glasba nedvomno pomaga, da se spet “čutite”.

Novi single ‘Am I Even real’ bo del prihajajočega EP-ja, ki naj bi izšel še letos.