VIDEO: Einstürzende Neubauten izdali videospot za single ‘La Guillotine de Magritte’

4. decembra, 2020
Einstürzende Neubauten

Kultna nemška eksperimentalna zasedba Einstürzende Neubauten, ki je nastala leta 1980 in je znana po tem, da ob običajnih glasbilih uporablja tudi lastnoročno izdelana glasbila, večinoma iz odpadnih kovin in orodij, je izdala videospot za aktualni single ‘La Guillotine de Magritte’.

Ob izidu videa je zasedba zapisala: “Kako pomembno leto. Kot pravi znani rek: Življenje je tisto, kar se ti zgodi, ko si zaposlen z drugimi načrti.
Načrtovali smo namreč obsežno koncertno turnejo z različnimi dogodki, da bi z vami proslavili izid našega novega albuma ‘Alles in Allem’ – do katerega je prišlo po vaši velikodušni podpori – a to žal ni mogoče iz vsem znanih razlogov. Večino koncertov smo lahko preložili na naslednje leto in upamo, da bomo takrat končno lahko album predstavili v živo in se spet videli z vami. Da bi vam olajšali čakanje, smo danes, 4. decembra 2020, izdali digitalni single ‘La Guillotine de Magritte’ in videospot. Blixa Bargeld (op.p. frontman zasedbe) je začel nov pisni projekt, v katerem lahko sodelujejo vsi, ki jih zanima kreativna izmenjava. Resnično upamo, da vam gre, kljub nenavadnim časom, dobro. Prosimo, pazite nase in bodite zdravi!”