VIDEO: Ember izdali svojo prvo skladbo

5. marca, 2021
Ember

‘Pepel’ je prva skladba mladincev, ki večinoma prihajajo iz okolice Šentjerneja. Zvočno so se našli nekje v indie rock valovanju. 19- letni frontman skupine Davor Vovko ter basist zasedbe Nejc Hodnik sta (recimo temu tako) “najstarejša” člana skupine. Po letih jima sledi 18-letni kitarist Jakob Fifnja in že skoraj 16-letni bobnar Nik Švalj Pleskovič.

Ember so se poimenovali, ker je, kot pravijo, želja po ustvarjanju nečesa novega kisik njihovemu ognju. V skladbi ‘Pepel’, ki jo lahko slišite na Altr radiu, so after milenijski dečki našli zvok in tok, ki je nekakšno stičišče zvočnih estetik že minulih in modernejših kulis.

Tu velja omeniti, da jih je imelo v domačih krajih kaj navdihovati in peljati – z neumornim valom glasbe, ki vre iz dolenjskega konca. Davor, Nejc, Jakob in Nik veliko zaslug za ta pojav pripisujejo Gorjancem, cvičku in bogati kulturni dediščini. Kar se tiče ustvarjanja pa, da so zelo pomembni tudi krajši odmori med navali inspiracije. Bo že držalo.

Videospot je bil pod taktirko Maja Valerija posnet v skladiščnem prostoru posestva na Griču pri Klevevžu v občini Šmarješke Toplice. Kot zanimivost – v tem prostoru je bila izvedena predstava režiserja Matjaža Bergerja, Kralj Lear (Anton Podbevšek Teater).

Vokal, besedilo: Davor Vovko Električne kitare: Jakob Fifnja Boben: Nik Švalj Pleskovič Bas kitara: Nejc Hodnik Produkcija, mix, aranžiranje: Igor Ilić Mastering: Darius van Helfteren (Amsterdam mastering) Snemanje in montaža videospota: Maj Valerij