VIDEO: Emkej s komadom ‘Fokus’ napoveduje izid nove plošče

25. januarja, 2021
Emkej

Mariborski rimoklepaški prvokategornik Emkej, z novim komadom ‘Fokus’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, vnovič družbi nastavi ogledalo in z rimami: “Iskreno nimaš z mano sploh kaj govorit, če izdelka ki si ga ustvaru nisi sploh lastnik” in “daj razmisli prosim, kaj pametnega povej, ful stvari ne štima, daj samo okoli sebe poglej”, spet zadane žebljico na glavico. Prav gotovo s svojo iskrenostjo ne bo pridobil novih prijateljev, vendar njegovi izdelki nikdar niti niso kazali takšnega namena. Emkej pač zna pogledati resnici v oči in reči bobu bob, kar je morda ena večjih težav moderne družbe, ki si, zaradi lastnega konformizma, raje zatiska oči in odgovornost s prstom usmerja na druge.

Sicer pa Emkej v novem komadu deli tudi pozitivne misli in ljudi želi “usmeriti” na način razmišljanja, ki bo družbo spremenil na bolje: “Odrekanje vsemu, kar te ne zadovoljuje, porihtat si sam, ne že let si met, kar je tuje, ne čakat na znak, kdaj lahko kaj, rataj ded. Gleam te že leta, ej, bratko, daj začni delat to, kar znaš sam najboljše, našparaj zase, shrani, pol potalaj okol še.”

Na koncu ne pozabi na vse tiste nevoščljivce, ki se naslajajo ob neuspehu drugih, ker sami v življenju niso nič dosegli: “In v vednost vsem, ki me radi vidite zgubit, ostal bom v glavah pravih, tud takrat, ko se bo vgasno bit.” Tako se Emkejeve rime berejo kot vodič za življenje, ki vodi k izboljšanju družbe. Zadevo je samo potrebno razumet in jo tudi sprejet.

Sicer pa Emkej z novim komadom ‘Fokus’, napoveduje tudi izid novega albuma ‘VKBTM’, v uredništvu sklepamo, da gre za okrajšavo stavka “veš kaj bi ti mogo”, ki se bo zgodil 11. februarja 2021 v Kino Šiška.