VIDEO: Ethan P. Flynn z debitantskim EPjem ‘Universal Deluge’

12. May, 2022

Sicer je Ethan P. Flynn že izdal zbirko skladb z naslovom B-Sides & Rarities: Volume 1, vendar njegov EP Universal Deluge velja za njegov pravi prvenec.

Ethan P. Flynn

Tako kot pesmi na B-Sides & Rarities: Volume 1 je tudi Flynnov novi singel ‘Father of Nine’, ki ga lahko slišite na ALTR radiu, poln čustev nekoga, ki je obstal na puščavskem otoku. Flynnov škripajoč in malodušen vokal se zares prijetno oprime psihadeličnih instrumentalij iz 60-ih let, ki je soroden zvoku podcenjenega drugega albuma zasedbe MGMT z naslovom Congratulations. Nov singel ‘Father of Nine’, ki je del EPja Universal Deluge, prihaja skupaj z videospotom, ki je nastal pred gorečo hišo.
“Ta pesem govori o zapletenih družinskih odnosih med ljudmi, ki se še niso srečali,” je Flynn povedal v sporočilu za javnost. “Sploh ni nujno ljubezenska pesem. Obstaja želja, da bi začutili nekakšno afiniteto do svojih prednikov, toda mnogi od njih so bili verjetno res grozni ljudje. Razmišljal sem tudi o tem, koliko porok se je moralo zgoditi v preteklosti, da bi človek obstajal – kot da je do tvojega rojstva pripeljala nerazumljiva količina porok.”