VIDEO: Faces snemajo svojo prvo novo glasbo po letu 1973

21. July, 2021

Rod Stewart, Ronnie Wood in Kenney Jones so prvič po štirih desetletjih skupaj v studiu. Vrnili so se v studio in posneli prvi novi material kot zasedba Faces po poslovilnem albumu skupine Ooh La La iz leta 1973.

Faces (danes)

Kitarist Ronnie Wood je v intervjuju za časopis The Times razkril, da preživeli člani skupine ustvarjajo novo glasbo. Wood je povedal, da sta se z ženo Sally preselila v nov dom v zahodnem Londonu in da Stewart in Jones sodelujeta z njim v hišnem snemalnem studiu. “Micka (Jagger) sem tukaj videl prejšnji teden, Roda (Stewart) in Kenneya (Jones) pa včeraj,” je razkril Wood. “Jaz in Mick sva naredila devet novih skladb za 40-letnico ponovne izdaje albuma Tattoo you iz 1981. Rod, Kenney in jaz pa smo posneli nekaj nove glasbe, ponovno združeni kot Faces.”

Faces (nekoč)

Zasedba Faces se je razšla leta 1975, ko se je Wood pridružil Stonesom, Stewart pa se je osredotočil na samostojno kariero. Zadnja izdaja skupine je bil single ‘You Can Make Me Dance, Sing or Anything (Even Take the Dog for a Walk, Mend a Fuse, Fold Away Ironing Board ali Any Other Domestic Shortcomings)’ iz leta 1974. Zasedba Faces se je v preteklih letih večkrat reformirala, saj so preživeli prvotni člani Stewart, Wood in Jones nazadnje skupaj nastopili na odru leta 2020, ko so na Brit Awards odigrali single ‘Stay With Me’ iz leta 1971.