VIDEO: Fat Mike z novo zasedbo že izdal dva singla

17. November, 2022

Pred par meseci je Fat Mike razkril, da bo leto 2023 zadnje leto za njegovo dolgoletno punk skupino NOFX. To pa ne pomeni, da je frontman legendarnih punkrockerjev obupal nad svojo glasbeno kariero, saj je pravkar predstavil svoj novi glasbeni projekt – Codefendants.

Codefendants

Codefendants so v sporočilu za javnost opisani kot “žanrsko tekoč glasbeni kolektiv – križanec med hip hopom, novim valom, flamenkom in Beatli. In tako se je rodil popolnoma nov žanr – Crime Wave.” Glavni igralci so Fat Mike, Sam King iz zasedbe Get Dead in hip-hoper Ceschi Ramos.

Nastanek zasedbe pa so opisali takole: Sam King iz grafitarskega kolektiva Get Dead je delal tetovaže in izdeloval flash arte, da bi zbral denar za pomoč raperju Ceschiju Ramosu, ko je bil v zaporu. Nekaj ​​mesecev kasneje sta se srečala na Gilman Street Project v Berkeleyju v Kaliforniji. Povezala sta se in govorila o svoji ljubezni do hip-hopa in punk rocka ob steklenici Jamesona. Takrat še nista vedela, da sta tako ustanovila zasedbo Codefendants. Dve leti kasneje sta začela snemati pesmi v Los Angelesu s Fat Mikeom iz NOFX kot producentom. Kmalu po tem, ko se je skupini pridružil še Fat Mike, so se odločili narediti album, ki zveni kot nič drugega. Ta album bo izšel v začetku leta 2023.”

Cofendants so do zdaj predstavili dva singla, ‘Suicide By Pigs’ in ‘Abscessed’, od katerih je bil drugi tiho objavljen prejšnji mesec na YouTubu. Medtem ko je video za ‘Abscessed’ 2. epizoda “kinematografske pentalogije”, video za ‘Suicide By Pigs’ pa je 1. epizoda, priporočamo, da si najprej ogledate ‘Abscessed’.