VIDEO: Faye Webster z novo skladbo ‘Cheers’

5. June, 2021

Atlantska avtorica Faye Webster s svojo zadnjo skladbo ‘Cheers’ kaže na nek nov preboj, saj njeno pregovorno hladnost in umirjenost tokrat začini s težkimi kitarami in precej manj sintetizatorji.

Faye Webster

Medtem ko bi manj izpopolnjen tekstopisec ta hrapav kitarski preobrat lahko uporabil kot stezo za katarzo, Websterjeva tava po vrsti znanih, neglamuroznih skrbi: Se bo moj brat poročil pred mano? Bo neprijetno, ko bo moj oče sčasoma slišal glasbo mojega partnerja? Websterjeva je novo skladbo ‘Cheers’, ki jo lahko slišite na Altr radiu opisala takole: “Ta skladba se mi je vedno zdela kot najbolj iztstopajoča na plošči. Bila je takšna pesem, pri kateri si rečeš to je to, že po prvem poslušanju. Zdela se mi je drugačna in zdela se mi je, kot da vstopam v novo dobo in poglavje. Je izstopajoča skladba, vendar še vedno tako izvirna in kaže mojo identiteto. Poleg tega se s to skladbo vsaj enkrat počutim zastrašujoče.”

Faye Webster je svoj tretji album Atlanta Millionaires Club izdala že leta 2019. Zdaj pa napoveduje njegovo nadaljevanje z naslovom I Know I’m Funny haha, ki bo izšel še ta mesec.