VIDEO: Findlay ima dovolj turobnega vremena

17. August, 2022

Angleška glasbenica Findlay preprosto nikoli ne razočara. Njen najnovejši singel ‘Ride’ je bleščeča, vznemirljiva in vedno presenetljiva skladba z nenavadno zvočno kuliso. Ponuja eno njenih najbolj spodbudnih in optimističnih skladbo indie synth rocka, ki nas popelje na potovanje po Kaliforniji. Singl je tudi del njenega najnovejšega albuma The Last of the 20th Century Girls, ki je izšel 13. maja.

Findlay

O svojem najnovejšem singlu ‘Ride’, ki ga lahko slišite na ALTR radiu je Findlay dejala: “Dovolj sem imela zimskega vremena v Združenem kraljestvu – ta pesem bi si zaslužila, da bi jo posneli nekje na toplem, da bi odražala pomen in besedilo ‘on we ride into the sun’ – ta občutek brezbrižnosti, živeti trenutek in ponovno uživati v življenju.” Vzpodbudni zvok, ki smo ga potrebovali, vetrovne poletne vibracije in pozitiven pridih v turobni situaciji, v kateri smo se nekateri znašli.

Findlay razširja navdih za pesem in videospot: “To pesem sem napisala po zadnjem zaprtju socialnega življenja zaradi pandemije. Bil je neverjetno sončen dan, ki me je navdihnil, vsi so bili nazaj v parkih, pili pivo, bili spet skupaj, bil je občutek upanja in veselja, ljudje so bili lahko bližje kot šest metrov narazen in vsi so imeli veliko shranjene ljubezni, ki so jo lahko delili. Svojih prijateljev v Kaliforniji nisem videla več let in bila je precej spontana odločitev, da sem spakirala kovček, vanj vrgla videokamero in odšla v Los Angeles, nato pa smo se teden dni vozili po Kaliforniji, raziskovali puščave in plaže ter pili margarite, dokler nismo mogli več hoditi.”