VIDEO: Fleet Foxes z novim videospotom za skladbo ‘Can I Believe You’

9. oktobra, 2020
Fleet Foxes

Na Altr radiu lahko slišite tudi indie folk zasedbo Fleet Foxes, ki je izdala nov videospot za skladbo ‘Can I Believe You’ z njihovega najnovejšega albuma ‘Shore’, izdanega 22. septembra 2020.

Videospot je režiral Sean Pecknold – brat frontmana zasedbe Fleet Foxes, Robina Pecknolda in se ponaša s preprostim, a prepričljivim konceptom in privlačno estetiko. Robin Pecknold je v izjavi dejal, da ‘Can I Believe You’, “črpa iz starodavne ljudske tradicije o vprašanjih zaupanja”, zato se videospot poigrava s to idejo. V videu nastopata dve plesalki (Jade-Lorna Sullivan in Jean Charles ), ki se premikata po podestih, obsijanih s toplimi lučmi in barvami in navidezno poskušata doseči druga drugo, vendar se jima nikoli ne uspe povezati.

“S tem videospotom sem ustvaril interpretacijo občutka zaupanja (ali njegove negotovosti), ko dva lika potujeta drug proti drugemu skozi pulzirajoč svet,” je dejal Sean Pecknold. “Video odraža tudi frustracije in pomanjkanje človeške povezanosti, ki soe nam je zgodila med pandemijo.”