VIDEO: Flut v novem singlu ‘Sendet Affen’ razmišljajo o absurdnosti našega sveta

28. oktobra, 2020
Flut

Dunajski Flut leta 2020 ne bi mogli povzeti na boljši in bolj sproščen način kot s singlom ‘Sendet Affen’, himno o nesmiselnosti vsakdanjega življenja in težavah človeštva, ki jo lahko slišite tudi na Altr radiu. V spremljajočem videospotu se pokažejo v otroški sobi in imitirajo nesmisle našega sveta. Gre za velike geste svetovnih voditeljev, pa tudi za norost našega vsakdana, če človeških dejanj sploh ne omenjamo.

Dunajski kvintet je ob izidu singla dejal naslednje: “Včasih se zdi, da bi morali samo prepustiti polje opicam, saj nekateri ljudje ustvarjajo občutek brezupnosti. Večji del družbe namreč nazaduje!” Stavek, ki da misliti, sploh, če se spomnimo paničnih in množičnih nakupov toaletnega papirja. Sicer takšen pesimističen svetovni nazor v novem singlu iščemo zaman, saj je ‘Sendet Affen’ morda eden najbolj dostopnih in pop stvaritev, ki so jih avstrijski Flut do zdaj objavili.

Pripadajoči videospot popelje glasbenike nazaj v otroško sobo. V mirnem okolju, obkroženi s plastičnimi oklepi, akcijskimi figurami in puhastimi preprogami, Flut odigrajo nesmisle našega sveta in nam odprejo oči. Smo v času absurdov in lažnih prioritet.