VIDEO: Foo Fighters v novo leto z novim singlom in videospotom

2. januarja, 2021
Foo Fighters

Foo Fighters so v novem letu glasno zazvonili s svojim novim singlom ‘No Son of Mine’, ki bo del prihajajočega albuma ‘Medicine at Midnight’.

Medtem ko je prvi single ‘Shame Shame’ pokazal zabavno plat Foo Fighterjev, drugi single ‘No Son of Mine’, kaže na vrnitev k alternativno rockerskim koreninam z ognjevitimi rifi, ki spominjajo na Heart, Motörhead in skladbo ‘Stone Cold Crazy’ od Queenov.

“To je pesem, ki preprosto prebiva v vseh nas in če paše v kontekst, jo izpustimo na plano,” je o skladbi dejal Dave Grohl. “V bistvu je namenjena poglabljanju v hinavščino “pravičnih” voditeljev in ljudji, ki so krivi za kazniva dejanja, proti katerim naj bi se borili,” je še dodal Grohl.

‘Medicine at Midnight‘, 10. studijski album zasedbe Foo Fighters, bo izšel 5. februarja 2021. Grohl je z javnostjo delil tudi svoje pismo, ki ga je napisal o novem albumu, ki je bil posnet pred pandemijo in naj bi izšel v tandemu z načrtovano turnejo 25. obletnice skupine za leto 2020. Vendar je pandemija njihove načrte popolnoma spremenila.

Pismo Davea Grohla