VIDEO: Garbage izdali naslovno skladbo prihajajočega albuma

6. June, 2021

Alternativna ameriška rock zasedba Garbage je izdala naslovno skladbo s prihajajočega albuma No Gods No Masters, ki bo izšel 11. junija. Po uvodnem singlu ‘The Men Who Rule The World’ kvartet tokrat poziva k novi družbeni ureditvi. 

Garbage

Najnovejši single ‘No Gods No Masters’, ki ga lahko slišite na Altr radiu govori o novi svetovni ureditvi, ki bi predstavljala boljšo prihodnost. “Gre za predstavo o drugačni prihodnosti naše družbe, ki bo boljša za naše otroke v kateri ne bomo vedno znova delali istih napak, kjer pohlep ne bo pokvaril našega razmišljanja,” pa je skladbo za medije opisala vokalistka Shirley Manson in dodala: “Poskušala sem osmisliti svet. Poskušala sem dobesedno razumeti levo in desno. Na primer, zakaj nekateri ljudje volijo desno? Zakaj nekateri ljudje glasujejo levo? Vse to izhaja iz skrbi za nas same, za naše prijatelje, za naše družine in navsezadnje za naše otroke.”


Po albumu Strange Little Birds iz leta 2016 je producent Billy Bush ustvaril novo ploščo No Gods No Masters, ki se poglablja v teme kapitalizma, poželenja, izgube in žalosti. Mansonova je o albumu dejala: “To je naš poskus razumevanja, kako preklet je svet, poln osupljivega kaosa v katerem smo se znašli. To je album za katerega smo ga čutili, da moramo izdati v tem trenutku.”