VIDEO: Gorillaz z Beckom divjajo v stilu igre Grand Theft Auto

6. November, 2020
Gorillaz

Gorillaz so v osmi epizodi serije ‘Song Machine’, ki sliši na ime ‘The Valley of the Pagans’ in jo lahko slišite tudi na Altr radiu, odpravili na vožnjo skozi Los Angeles v stilu računalniške igre Grand Theft Auto, zraven pa povabili še Becka.

V videospotu, ki ga je navdihnila videoigra, se Noodle brezskrbno vozi po ulicah Los Angelesa a.k.a. “Vinewood”, kot navaja video in krši vsako možno prometno zakonodajo ter se zaletava v druge avtomobile, medtem ko Albarn in Beck pojeta skladbo ‘The Valley of the Pagans’.

Na koncu videoposnetka avto zasedbe Gorillaz posesa črvina in konča v vodah zunaj Plastic Beacha, ki je nakazuje na albuma iz leta 2010. V zadnjih intervjujih je Albarn namreč namignil na nadaljevanje tega desetletja starega albuma.

Zasedba Gorillaz 12. in 13. decembra 2020 načrtuje prva koncerta (čeprav zgolj virtualno) v zadnjih dveh letih, s pesmijo Song Machine Live. Šlo naj bi za tri ločene oddaje, ki se odvijajo v treh časovnih pasovih z londonskega prizorišča. Seznam gostujočih umetnikov še ni objavljen. Gorillaz so pred kratkim na Apple Music zagnali tudi svojo radijsko postajo Song Machine.