VIDEO: GØRL z novim singlom ‘Circus Town (Jeg vil hjem)’

20. March, 2021
GØRL

Sredi snemanja njihovega drugega albuma je danska glam rock zasedba GØRL, ki jo vodi Mikala Nørgaard, izdala single ‘Circus Town’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Gre za elektrificirano, zabavna rock pesem o polomljenih klovnih in psihedeličnih izkušnjah. Video za skladbo dokaj natančno odraža trenutno koncertno situacijo – “kvazi v živo”.

Ko 12-letno dekle natakne nogavice na hlače, da bi postalo moški rock pevec v šolskem bendu, bi lahko rekli, da je v igri določena vrsta odločnosti. Kaže, da se je tudi v mlajših letih Mikala Nørgaard zabavala tako ob uničevanju moških rock klišejev, četudi je to pomenilo, da je njen romantičen sloves med njenimi vrstniki izginil. Zdaj, precej let kasneje, se Mikalina skupina GØRL, še vedno igra s klišeji. Za njo je debitantski album divje zbirke gledaliških skladb in psihedeličnih melodij. Njen glas se nenehno zamenjuje z glasom moškega, kar ni presenečenje, saj so njeni idoli večinoma moški. K temu dodajte še dejstvo, da je njen stalni spremljevalec pivski rog, saj tako kot vsi vikingi tudi sama ljubi pivo.


Glasbeni navdih črpa iz desetletij rock in pop glasbe, kar ima za posledico, da glam in psihadeličen rock še naprej živita v zasedbi GØRL.