VIDEO: Greta Van Fleet z novim singlom ‘Age Of Machine’

8. decembra, 2020
Greta Van Fleet

Po treh letih milijon prodanih vstopnicah za koncerte na petih celinah, štirje zaporedni singli na vrhu glasbenih lestvic, nagrada GRAMMY in nastopi v oddajah “The Tonight Show” in “Saturday Night Live”, rockerji Greta Van Fleet s svojim drugim albumom hitijo v prihodnost. ‘The Battle at Garden’s Gate’ bo izšel 16. aprila 2021 prek založb Lava/Republic Records in EMI Records v Veliki Britaniji.

V skladu s tem je zasedba Greta Van Fleet vse, kar so doživeli na turnejah po svetu, vlila v nove skladbe, glasba pa odraža njihovo duhovno in intelektualno rast, večjo zavest o neenakostih, ki pestijo sodobni svet in globoko empatijo do raznoraznih agonij in krivic, ki jih preživljajo drugi ljudje.

“Spoznali smo, da nas je med odraščanjem marsikaj ščitilo in se marsičesa nismo zavedali,” pove bobnar Danny Wagner. “In potem so nas vrgli v ta ogromen svet in sprva je bil to kulturni šok. Ko pa smo začeli veliko potovati, spoznavati nove in drugačne ljudi in doživljati različne kulture, se je naša definicija” normalnega “spremenila .”

“Predvidevam, da se je vse spremenilo, razen tistega, kar nas je sploh pripeljalo sem,” dodaja basist Sam Kiszka. “Vse – naše dojemanje sveta, dojemanje življenja samega, kaj pomeni biti umetnik, kaj pomeni biti del čudovite družbe. Do vsega imamo več razumevanja.”

Na splošno so skladbe na novem albumu prostorne in ležerne ter dajejo glasbi prijetno dinamiko, saj se skupina dotika vseh načinov rock’n’rolla. ‘The Battle at Garden’s Gate’ ima kinematografske razsežnosti, saj zajema osupljivo energijo razburljive borbene scene ali tlečo strast začudnega, junaškega protagonista, ki reši dan. Nova glasba daje čutiti, da člani Grete Van Fleet utirajo pot novi generaciji glasbenikov – tisti, ki uporablja temeljne elemente rock’n’rolla za izdelavo povsem novega zvočnega zapisa.

Zvočno se zdi ‘The Battle at Garden’s Gate’, nadvse moderno utelešenje žanrsko mešane glasbene svobode. Album, posnet v Los Angelesu z Gregom Kurstinom (Foo Fighters, Paul McCartney), je ambiciozen in obsežen, zaznamovan z epskimi potovanji, kot je single ‘Age of Machine’, ki ga lahko slišite na Altr radiu.