VIDEO: Greyshadow je izdal single ‘Fast’

17. September, 2021

Greyshadow je Gregor Wessely iz Dunaja katerega glasba govori o kontrastih: naslanja se na kitarske indie glasbenike iz obdobja Britrocka, kot so The Smiths, njegova glasba pa je močno osredotočena na stil umetnikov, kot so Sam Fender, Noel Gallagher, Ryan Adams in The War on Drugs.

Greyshadow

Glasbenik je pred kratkim izdal novi single ‘Fast’, ki je indie pop skladba s pridihom retra in jo lahko slišite na Altr radiu. Kitare preganjajo obsežni sintetizirani odseki, ki spominjajo na osemdeseta, hkrati pa iščejo moderno in se sklicujejo na glasbenika Roosevelta.

Sicer pa pri glasbi Gregorja Wesselyja alias Greyshadow bobni igrajo pomembno vlogo, saj včasih udarjajo v ozadju in dvigujejo energijo pesmi, včasih pa skrbijo za “groovy” vibracijo, na katero bi zlahka zaplesali. Z gradnjo novih eteričnih prostorov je glasba zasanjana in breztežna, ki vabi, da se ob njej popolnoma izklopimo.

Njegove pesmi se lahko začnejo z občutkom lahkotnosti, celo vrtoglavice, vendar žalost ne zaostaja, saj melanholija pronica skozi in na koncu nasiti besedila. V igri je občutljivost, ki razmišlja o izzivih odnosov, o tem, kako lahko stiske spodbujajo rast in razumevanje, kar vodi do edinstvene dinamike, ki jo je mogoče oblikovati le s trdnostjo in prilagodljivostjo, saj vsako vprašanje zahteva svoj odziv. Želja po skrivanju, sramežljivost, odtujenost je tu, vendar budna in optimistična za prihodnjo odprtost. Ta mešanica obeh svetov je prikazana v vsestranskosti skladb. Za sanjskim značajem te glasbe se skriva želja po napredovanju, raziskovanju in prihodu na negotova mesta.

Obstaja vsesplošen strah pred izgubo, negotovostjo posameznika, ki ga preganjajo občutki prevaranta, medtem ko se pokloni svojim junakom, Noelu Gallagherju, Morrisseyju in Stingu. Greyshadow briše mejo med glasbenimi zvrstmi in čuti ritme obstoja, ko se trudi najti svoje mesto v tem življenju.