VIDEO: Hamo & Tribute 2 Love predstavili spot za skladbo ‘Srce ne more več’

18. November, 2020
Hamo & Tribute 2 Love

Včeraj, 17. novembra 2020, je luč sveta ugledal nov video spot za pesem ‘Srce ne more več’, ki jo lahko slišite na Altr radiu. Zasedba Hamo & Tribute 2 Love se z njim spominja časov, ko smo se v tesnih klubskih prostorih z rock’n’rollom borili proti medsebojni distanci in si brez zadržkov izmenjevali pijačo, znoj in slino. In še kaj. Spot je namreč nastal na lanskih treh razprodanih koncertih v Centru slovanskih kultur (nekdaj KUD France Prešeren), kjer so Hamo & Tribute 2 Love predstavili svoj album ‘4K’, s katerega je tudi novi single. Komad so Buco, Duki, Hamo, Hipi in Pero pospremili s sporočilom vsem utrujenim od pomanjkanja bližine.

“Drage in dragi.

Danes bi moral biti tisti dan, ko bi se – kot je napovedovala vlada – končala trideset dnevna jesenska epidemija. Vemo, da se v poplavi sporočil ne spomnite več, kdaj je kdo kaj napovedal. Ampak ne skrbite, mi te prelomnice beležimo namesto vas.

Pripravljeni smo bili torej sporočiti: Odprite okna, kolektivna tečnoba je končana! Epidemije je konec! Preletela nas bodo vojaška letala, ljudje bodo rajali na ulicah, katarza bo preplavila mesta in vasi. Z veseljem bi spet zajahali ta val. Ampak, žal, ne bo šlo. Lahko pa vam ponudimo upanje: za razliko od sporočil, ki prihajajo od zgoraj, nam lahko verjamete. Držimo se planov. Če naj ‘nepreklicnost’ odločitev v republiki še kaj velja, se mi borimo za to.

Torej, nimamo denarja za prelet bombnikov, še za bencin za avtomobile nam bolj tanko piska. Ampak za 17. november smo vseeno načrtovali simbolično darilo, in evo ga: Predstavljamo vam nov košček albuma ‘4K‘, šesti single, ‘Srce ne more več‘. Srce ni metronom, ki nepreklicno udarja tudi ko ga hranimo z drugorazrednimi briketi zavajanj in floskul. Nekaj časa še tiho bije, morda včasih utrip celo pohiti. Venomer pa pride do točke, ko ne more več. Ko se ustavi ljubezen, se ustavi srce. Ampak ta žalostni konec se lahko spremeni v nov začetek. Ne pozabite: že majhna iskrica ljubezni lahko srce spet požene. Ljubezen je naš edini defibrilator!

Tokrat Srce bije nekoliko drugače kot na studijskem albumu 4K. Bije v živo. Podarjamo vam posnetke, ki so pred letom dni nastali na razprodanih promocijskih koncertih v ljubljanskem CSK KUD France Prešeren. Pošiljamo vam boljše čase, čase, ko smo še lahko uživali, čase, ki so v resnici zelo blizu – ostali so skriti globoko nas. Srce smo ujeli v objektive, režijo in montažo pa prepustili Cirilu Zupanu, ki se je kot režiser podpisal že pod nekaj samorastnikov z albuma ‘4K’ (‘Prva vrsta’, ‘Pomlad’ …). Avdio trakove je na koncertu zabeležil Dr. Ago Popovič, obdelal jih je primarij Dr. Dekleva, cepljenje v stereo zvočno sliko pa je izvedel naš kardiolog in producent Dr. Horvat. Za luč na koncu tunela je poskrbel štajerski lupčkar Dr. Urban Berčič. Za celotno avdio in lučno postavitev pa dolgujemo najmanj prelet jadralnih letal – ko seveda zberemo dovolj denarja – gospodu Alešu Dravincu!

Spot, ki vam ga pošiljamo, je defibrilator, ki nas bo spomnil, zakaj si je vredno natakniti masko in še nekaj časa ostati v domačih mehurčkih in na varnih distancah. Ko bo vsega tega konec, bomo lahko spet skupaj. Do takrat pa – se vidimo na internetih. Brez preletov. Prizemljeni in zdravi!”


Vaši …
Buco, Duki, Hamo, Hipi in Pero