VIDEO: Hey, King! z novim albumom

15. aprila, 2021
Hey, King!

Indie rock duo Hey, King, ki ga v osnovi sestavljata tekstopiska, vokalistka in multiinštrumentalistka Natalie London ter njena partnerica, vokalistka in tolkalistka Taylor Plecity, je v začetku aprila izdal istoimenski album.

Za promocijo albuma je zasedba, ki na koncertnih odrih šteje kar osem članov, izdala himnični single ‘Road Rage’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Z zvokom, grizeče električne kitare, ki na trenutke spominja na The Black Keys, izraža frustracije, ki jih ženske občutijo pri nadlegovanju in kadar je ogrožen občutek njihove varnosti, hkrati pa slavi njihovo moč.

K snemanju videospota za novi single sta Natalie London in Taylor Plecity povabili enaindvajset žensk. Med njimi zvezdo TikToka Lauren Burch, Brooke Marham (In The Dark), Cheryl Texiera (Girl Meets World), Rachel True (The Craft) in ikonično Debra Wilson (Mad TV), ki dajejo skladbi obraz in univerzalno, a edinstveno moč srčnost žensk vseh starosti, ozadja in površinskih razlik.
“Želeli sva, da bi bila to pesem vsake ženske, ker ima veliko žensk zgodbe o nadlegovanju in žilavosti,” pojasni Natalie London. “Prvotno sva načrtovali, da se bova tudi midve vključili v videospot, a po ogledu neverjetnih nastopov ostalih žensk sva se odločili, da jim pustiva, da povedo zgodbo.”

Istoimenski debitantski album, ki je izšel 2. aprila 2021 je produciral trikratni grammyjev nagrajenec Ben Harper. “Kar sem sprva slišal pri njih, je bila raven pisanja pesmi, ki se mi zdi redka. Ta glasba je edinstvena v svoji briljantnosti in je težko primerljiva.”
Plošča je bleščeča zbirka z 11 skladbami, ki ustreza čustveni intenzivnosti njunih nastopov v živo. Aranžmaji na novem albumu ‘Hey, King!’ so energični s himničnim prozvokom. Čeprav trenutno živimo v času velike negotovosti, pesmi na albumu ponujajo potovanje navdušenja in lepote. “Z vso negotovostjo in skrbmi je najboljša miselnost, da ne vemo kje bomo in kam gremo, vemo zgolj, da bo lepo. In to je etos novega albuma! Ko ga boste poslušali vas bo prevzel optimizem, četudi so teme resnejše in temačne,” rdečo nit novega albuma pojasni Natalie London.