VIDEO: Hot Chip so rekrutirali Jarvisa Cockerja in posneli skladbo ‘Straight to the morning’

8. novembra, 2020
Hot Chip in Jarvis Cocker (ilustriral Rami Afifi)

Večerne zabave ob vikendih v teh dneh morda niso mogoče, vendar to ne pomeni, da ne morete imeti zabavnega večera med lastnimi štirimi stenami. Hot Chip in Jarvis Cocker, vokalist zasedbe Pulp, so združili moči in ponudili disko single ‘Straight to the Morning’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Kot že ime pove, bo skladba zagotovo sprožila celodnevno plesno zabavo v dnevni sobi.

Single je bil prvotno napisan z mislijo na disko-pop princeso Dua Lipo. Po srečanju med vrtenjem glasbe v pariškem klubu Les Bains-Douches pa sta se zasedba Hot Chip in frontmen zasedbe Pulp odločila, da bosta single naredila po svoje.

Straight to the Morning je disko himna o večernih izhodih v času, ko ljudje tega žal ne morejo početi, lahko pa zaplešejo doma. V skladbi naš prijatelj Jarvis Cocker, poziva, naj ljudje plešejo vse do zore,” je nov single komentirala zasedba Hot Chip. “Nekako se nam zdi, da on v vse to ne paše najbolje in prav zato nam je tako zelo všeč,” so še dodali Hot Chip.
“To je bilo moje zadnje glasbeno udejstvovanje pred prisilno samoizolacijo,” pa je dejal Cocker. “Zelo grozljivo se mi je zdelo, da sem celo noč v klubu prepeval pesem o plesu, obenem pa vedel, da kaj takega v bližnji prihodnosti ne bo mogoče storiti. Vmes smo pa kar veliko plesali po studiu. Bilo je zelo zabavno en dan biti član ekipe Straight Through Crew,” je še dodal Cocker.

Novi single ‘Straight to the Morning’ bo izšel 15. januarja 2021 v obliki vinilne plošče. Na njem bo še remiks Mighty Mousea in paket igralnih kart.