VIDEO: IAN izdala novi album ‘Raivera’

21. novembra, 2020
IAN

‘Raivera’ je prvi album glasbenice IAN, projekta solo violinistke Ianine Khmelik, članice Simfoničnega orkestra Porto Casa da Música na Portugalskem. Album je vsestransko uresničevanje svobode, nekaj, k čemur IAN stremi, saj združuje elektroniko s spevnimi melodijami. Album glasbenica promovira s singlom ‘Good Girl’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Album bi lahko predvajali v katerem koli plesnem klubu s šibko svetlobo in veliko bliskavicami, saj predstavlja enega izmed številnih vidikov diska in razlaga dvojnost človeškega bitja med sončno in lunino platjo.

S tem projektom se IAN poskuša distancirati od svojega dela klasične violinistke, tako na glasbenem področju kot prezence na odru. IAN in Ianina sta sicer ista oseba, vendar s popolnoma drugačnimi umetniškimi načini izražanja.

‘Raivera’ je sestavljeni neologizem, ki v ruščini pomeni “raj” (rai) in “vera” (vera). V tej kombinaciji obeh izrazov se rodi ime albuma, ki je tako kot IAN kombinacija različnih glasbenih vplivov, tako osebnih kot profesionalnih.