VIDEO: Indie pop duo Leyya z novim singlom ‘The paper’

21. novembra, 2020
Leyya

Avstrijski indie pop duo Leyya ponuja najbolj prijetne in muhaste melodije. Nič drugače ni pri njunem novem singlu ‘The Paper’, ki ga lahko slišite na Altr radiu in je brbotajoča, vznemirljiva skladba s plavajočim, melanholičnim in navdušujočim vokalom pevke Sophie Lindinger, ki se elegantno in hipnotično dvigne nad akustično valovanje.

Vsebina je precej očarljiva, saj govori o izbiri strasti pred denarjem, kar spremlja ustrezno muhasti video, ki prikazuje Lindingerjevo in glasbenega kolega Marca Kleebauer. Čeprav ima pesem v resnici zgodbo, se loteva notranjih pretresov dvojca in si privošči nekaj “samoterapije”. Sophie namreč razkrije, da ima kot glasbenica pogosto občutek, da se mora “prodati” ali ustvariti nekaj, kar se ujema in izpolni pričakovanja. “S to pesmijo sva ugotovila, da vse to najprej narediva zase,” in nadaljuje: “Vodi naju zgolj najina strast do ustvarjanja glasbe.”

“Vrnila sva se k izvoru, ko sva samo napisala in zaigrala pesem, brez velike produkcije in vse zmanjšala na minimum. Ta del vidiva kot obliko terapije in vprašanjem, zakaj vse to počneva – in to ni denar,” še doda Sophie.

Glasbeni video sta posnela v lokalnem parku in prikazuje surov zvok, ki vključuje njun “DIY” pristop h glasbi.