VIDEO: Iron Maiden po šestih letih izdali novo skladbo!

16. July, 2021

Gre za sedemminutno pesem ‘The Writing On The Wall’, ki nakazuje, da zasedba zahaja v bluesy hard rock smer, a vseeno s tistim klasičnim Iron Maiden pridihom. Skladba tudi opozarja, da Iron Maiden tudi po več kot 40 letni glasbeni karieri ne popuščajo.

Iron Maiden

Nova skladba prihaja z animiranim videospotom, ki sta ga ustvarila Pixarjeva Mark Andrews in Andrew Gordon, režiral pa ga je direktor BlinkInka Nicos Livesey. Bruce Dickinson je ob izidu nove skladbe in videospota povedal: “Imel sem precej jasno predstavo o konceptu, ki naj bi spremljal pesem in ko sem na Zoomu spoznal Marka in Andrewa je hitro postalo jasno, da smo vsi na isti valovni dolžini, kar je še dodatno podkrepil Nicos in njegova mlada ekipa BlinkInk. Tedenski sestanki ekipe preko Zooma so bili običajno zelo kreativni in zelo zabavni! Zelo sem ponosen na to, da je videospot pravzaprav mini film. Mislim, da smo skupaj naredili nekaj zelo posebnega. Upam, da se bodo s tem strinjali tudi naši oboževalci.”
Livesey doda: “Hitro smo našli strokovno znanje, ki smo si ga želeli in ljudje so se dobesedno vrgli name, da bi delal videospot za zasedbo Iron Maiden. Sodelovalo je več kot 60 ljudi v 13 državah od Brazilije do Francije in Romunije do ZDA. Vsak je nekaj dodal posnetku in njihova ljubezen, strast in razumevanje skupine sije skozi vsak kader. Bili so sanjska ekipa.”

Skladba in videospot sta polna stvari, ki jih nismo pričakovali: bleščeči uvod v ameriškem folk slogu ali dramatični glavni riff. In zagotovo niste pričakovali takšnega videospota. Ste uspeli razbrati vse navezave na njihovo glasbeno zgodovino? Konec skladbe je pravzaprav vprašanje zase. Kaj pravzaprav vse to pomeni? To se bo sčasoma zagotovo pokazalo tako, kot se je počasi osredotočala ideja o Belshazzarjevem festivalu. A trenutno skladba ‘The Writing On The Wall’ in pripadajoči videospot kažeta, da je Iron Maiden še vedno skupina z ustvarjalnim duhom in voljo do drznih stvari. In sodeč po tem, kako se je vse skupaj začelo, je verjetno v tem zakopano še nekaj, kar ni mogoče takoj opaziti, dokler zasedba ne bo sama povedala, za kaj gre.