VIDEO: James Righton najavlja nov album

13. May, 2022

James Righton je britanski glasbenik in pevec, bolj znan kot soustanovitelj zasedbe Klaxons. Dve leti po debitantskem albumu je napovedal nov album z imenom Jim, I’m Still Here, ki bo izšel 8. julija pri založbi Deewee. Prvi singel iz prihajajočega albuma je ‘Pause’, ki prihaja z videospotom v režiji Juliana Klincewicza in ga lahko slišite na ALTR radiu.

James Righton

Righton o prihajajočem albumu pravi: “Jimov alter ego se mi je pojavil, ko sem promoviral svoj prejšnji album The Performer v prvem tednu socialnega zaprtja. Vsakdan se je osredotočil na družinsko in domače življenje. Hkrati (in to se mi je zdelo precej čudno) sem moral promovirati album The Performer. Vedno pogosteje so me prosili za prenos koncertov v živo prek različnih platform družbenih medijev. Otroke sem dal spati, šel v moj garažni studio, oblekel Gucci obleko in postal nekdo drug. Kombinacija teh dveh življenj se mi je zdela skrajna, a tudi zanimiva. Ustvaril sem Jima. Jim bi bil zaveden rock zvezdnik, ki bi izživljal svoje fantazije iz meja svoje garaže. James pa je bil oče.”

Dodaja, da mu je pandemija omogočila, da je pisal o svoji “ženi, mojih otrocih, prijateljih, ki jih pogrešam, in prijatelju, ki je v prvem mesecu pandemije žal umrl od Covida”, kar je rezultiralo v albumu, ki ga opisuje kot “večoseben, surov in drugačen od drugih, kar sem jih naredil.”

Righton zaključi: “Jim in James sta oba jaz. Jim je pretirana, napol izmišljena različica mene. James menja plenice, pripravlja večerjo in svojim otrokom bere pravljice pred spanjem. Jim hrepeni po zunanji potrditvi, všečkih, sledilcih in dodajanju na sezname predvajanja. Toda v resnici Jima nikoli ne morete popolnoma ločiti od Jamesa. Ravnovesje in nenehno spreminjajoča se narava te dvojnosti se mi zdi neskončno fascinantna.”