VIDEO: James Vincent McMorrow stopa iz cone udobja

25. novembra, 2020
James Vincent McMorrow

James Vincent McMorrow se vrača z novim singlom ‘Gone’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Zdi se, da je irski tekstopisec v novi skladbi razdelal svojo umetnost do neskončnega bistva, preden jo je zgradil v nekaj skladnega. Z njim namreč nekoliko stopa iz svoje “cone udobja” in pokaže, da se znajde tudi v bolj elektronskih vodah. Skladbo ‘Gone’, ki govori o “razpadu odnosov” zaznamuje neverjetna lirična neposrednost, ki včasih pokaže resničen pogum in odprtost.

“V mojem primeru gre za razpad mojega odnosa s samim seboj. Nobena pesem ali besedilo, ki sem ga kdajkoli napisal, se še ni tako približala tej, kjer sem resnično zajel moje počutje do življenja, kako ga slišim, svoj strah pred njim, moja obsedenost z njim, moje prepričanje, da ga lahko obvladujem, moje tiho priznanje sredi noči, da nikoli ne bom nadzoroval niti ene stvari. In s tem ni nič narobe,” zelo iskreno vsebino novega singla opiše McMorrow.

“V sprejemanju kaosa in propadanja je absolutna lepota. Vem, da sem bil izčrpan, pretvarjajoč se, da je vse v redu,” še doda McMorrow.

Novi singl ‘Gone’ je McMorrow produciral skupaj s Paulom Epworthom in Moonom Willisom.

Vse letošnje izdaje kantavtorja/tekstopisca Jamesa Vincenta McMorrowa, bodo objavljene na njegovem prihodnjem albumu, ki bo sledil albumu ‘True Care’ iz leta 2017. McMorrow je nov album posnel vpet med svoj dom v Dublinu, Los Angeles in London, v njem pa nastopajo tudi Kenny Beats, Paul Epworth, Lil Silva in Patrick Wimberley iz zasedbe Chairlift.

O svojem novem albumu, katerega datum izida še ni znan, je McMorrow dejal: “Tokrat imam več odgovornosti in pričakovanj kot kdaj koli prej, svet pa mi ves čas govori, naj se spreminjam in rastem kot človek, vendar se ne počutim nič bolj odgovornega ali sposobnega, kot sem bil, ko sem bil star 18 let. Nov album govori o sprejetju ideje, da je v redu, če življenja ne obvladujemo do potankosti.