VIDEO: Jarrod Lawson izdal naslovno skladbo z novega albuma

27. novembra, 2020
Jarrod Lawson

Soul-jazz vokalist je izdal naslovno skladbo ‘Be the change’, svojega novega albuma z družbeno ozaveščenim sporočilom.
Avtor in klaviaturist Jarrod Lawson je močno pljusknil s svojim samoproduciranim prvencem, ki je nevihtno zajel svet soula in jazza, zdaj pa se je vrnil s svojim drugim albumom ‘Be The Change’, zbirko originalov, katerih cilj je “govoriti našim srcem in odražati sodobno družbeno klimo”.

Album predstavlja njegove zaščitne sloje vokalnih harmoničnosti, jazz-funk-fusion aranžmajev in klaviaturnih sposobnosti s skupino, ki vključuje legendarnega, za grammyja nominiranega tolkalca, Sammyja Figuero (Miles Davis, Herbie Hancock, Quincy Jones in drugi), katerega ritmično prisotnost je čutiti na šestih od enajstih skladb.

Naslovno skladbo so navdihnile slavne besede Mahatma Gandhija, da “Morate biti sprememba, ki jo želite videti na svetu,” je dejal Lawson. “Moj namen s tem besedilom je, ponuditi pogled v prihodnost, kjer se socialna in okoljska neodgovornost raztapljata in naredita prostor za odgovornost in predvidevanja. Svet, v katerem skrbi prihodnjih generacij postajajo skrbi vseh,” je ob izidu še dejal Lawson.