VIDEO: Je vodilni domači blues kolektiv ‘Prismojen?’

16. novembra, 2020
Prismojeni Profesorji Bluesa, foto: Miro Majcen

Vodilna domača blues zasedba Prismojeni Profesorji Bluesa je 16. oktobra 2020 izdala svoj tretji album ‘Prismojeni?’, ki ponuja devet skladb, med drugim tudi istoimenski single ‘Prismojeni?’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Največja sprememba pa je prav gotovo dejstvo, da so vse skladbe v slovenščini.

Čeprav na prvo žogo album deluje stilsko precej drugačen od ostalih njihovih izdaj in celo daje občutek koketiranja s popom, je zasedba ob tem dejala, da je to zgolj del neobremenjenega ustvarjanja v slovenskem jeziku, ki ponuja drugačne izrazne možnosti. Predvsem pa so takoj demantirali špekulacije, da so stil prilagodili večji poslušljivosti.

Kljub žanrski raznolikosti novega albuma, pa teme ostajajo bluesovske, saj izražajo tisto, kar nam je težko, vendar se skozi blues sliši pozitivistično. Na novem albumu je največ besedil prispeval bobnar Zlatko Djogić.

In prav zaradi tega njihov zadnji single nosi naslov ‘Prismojeni?’, ki nekako pod vprašaj postavlja celotno zasedbo in njihovo novo mešanje glasbenih žanrov. Za single so posneli tudi videospot pri katerem so sodelovali z Darkom Heričem, s katerim so posneli tudi videospot za single ‘El Paradiso’, ki je prav tako del novega albuma.