VIDEO: Jim Lindberg izdal solo single ‘The Palm Of Your Hand’

19. September, 2021

Najbolj znan po svoji vlogi pevca oziroma frontmana punk rock zasedbe Pennywise, Jim Lindberg zdaj predstavlja svoj akustični solo projekt.

Jim Lindberg

Jim je v predogled prihajajočega solo albuma izdal skladbo ‘The Palm Of Your Hand’ v produkciji Teda Hutta (The Gaslight Anthem, Lucero, Flogging Molly). V pesmi nastopajo David Hidalgo Jr. (Social Distortion) na bobnih, Joe Gittleman (The Mighty Mighty Bosstones, Avoid One Thing) na basu in Marc Orrell (Dropkick Murphys, The Walker Roaders) na kitari.

Lindberg je skladbo ‘The Palm Of Your Hand’ začel pisati pred več kot petnajstimi leti, takrat je napisal refren, vendar je pesem ostala pretežno nedokončana do leta 2020, ko je vstopil v studio, da bi delal na prihajajoči samostojni plošči. “Želel sem ustvariti dva izmišljena lika, ki se spopadata s sramom, krivdo in samoprevarami, ki bi se ujemala z refrenom, zato sta nastala Left-Handed Sal in Walleyed Sally,” je za medije dejal Jim. “To je pesem o dveh ljudeh, ki se iz takšnih ali drugačnih razlogov ne moreta umakniti in iti po svoje in na koncu povzročita vse vrste škode ljudem okoli sebe. Edini način, da rešita svoje težave je da umakneta svoj ego in pokažeta svoja čustva. Odgovor je torej na dlani.”

Lindberg že od devetdesetih let ustvarja navdihujočo glasbo, ki spodbuja misli. Glasbeno nanj vpliva več žanrov od punka in countryja stare šole in americana. Za besedila Jim navdih jemlje kjer koli, od transcendentalnih filozofov do dogodkov v resničnem življenju; vedno poskuša povedati zgodbo ali najti odgovore na velika življenjska vprašanja.