VIDEO: Jon Reynolds & The Aches z novim singlom, ki naznanja debitantski album

13. January, 2021
Jon Reynolds

Jon Reynolds & The Aches so izdali kalejdoskopski videospot za povsem novi single ‘Leather Jacket’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Single je del prihajajočega prvenca, EP-ja z naslovom ‘Petrichor’, ki bo izšel 22. januarja 2021.

Single ‘Leather Jacket’ je močna indie rock skladba, ki se spogleduje s popom in nekako spominja na otroka med zasedbama The War On Drugs in The Gaslight Anthem.

Glede teme novega singla je Jon dejal: “Preden se zveza konča, obstaja trenutek obzorja dogodkov, spoznanje, kaj se bo zgodilo, pomešano z nezmožnostjo, da bi ga ustavili. V teh trenutkih najmanjša sprememba človekovega vedenja pošlje jasno sporočilo o bližajoči se imploziji: nova frizura, drugačna oblačila ali izključitev iz najbolj vsakdanjih dejavnosti. ‘Leather Jacket’ se na to temo poda v indie/power pop, sintetiziran aranžma, ki izraža frustracije in strah, ki spremlja prelomno točko umirajočega odnosa.”

Jon Reynolds & The Aches so se prvič pojavili leta 2018 z dvema dobro sprejetima singloma ‘Undertow’ in ‘Tomorrow’s News’. Po izidu in obdobju samorefleksije se je Jon v studio podal z inženirjem Owenom Lewisom (Willie Nelson, Snow Patrol, R.E.M.) in bobnarjem Mattom Singlerjem, da bi delal na novem materialu. Na producentski stol se je usedel z jasnim namenom: zveneti pristno in osebno.

“Besedila sem brisal in na novo pisal tik pred snemanjem, saj nisem bil zadovoljen z občutki, ki so jih dajala,” pojasnjuje Jon. “V imenu stvarjanja svojega najbolj pristnega izraza, sem moral nasloviti nekaj ​​osebnih bojev.” Ta novonastala jasnost odmeva prav skozi prihajajoči EP ‘Petrichor’, del katerega so tudi že prej izdani singli ‘Imogene’, ‘Come Now Spring’ in ‘Love Blind’. Skladbe, osredotočene na revitalizacijske teme, se poglabljajo v depresijo, zlom srca in samoodkrivanje. Humanistično besedilo je Jonov glasbeni podpis, evolucija sodobnega pop rocka in vokali, ki počivajo v eteričnem brenčanju brezčasnega udobja.