VIDEO: Julien Baker z novo skladbo ‘Faith Healer’ napoveduje nov album

11. novembra, 2020
Julien Baker

Kot ena najpomembnejših kantavtoric tega trenutka, Julien Baker z izdajo novega singla ‘Faith Healer’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, napoveduje izid novega albuma ‘Little Oblivions’, ki bo izšel 26. februarja 2021.
Nov single obljublja, da bo imel nov album ‘Little Oblivions’, najbolj popoln zvok doslej, pri čemer ga je Bakerjeva sama producirala in odigrala večino instrumentov, ki zdaj vključujejo bobne, bas in sintetizatorje, skupaj z običajno kitaro in klavirjem. In ‘Faith Healer’ je prvi okus tega novega zvoka.
V ‘Faith Healer’ je nekaj neizogibno kalejdoskopskega v primerjavi s prejšnjimi izdajami Julien Baker in njenim časom v indie zasedbi z Lucy Dacus in Phoebe Bridgers, Boygenius. Prej je Bakerjeva svoja čustva predstavljala na zelo surov, vendar glasbeno preprostejši način kot ga riše nov single ‘Faith Healer’.
“Poenostavljeno povedano, mislim, da je ‘Faith Healer’ pesem o razvadah, tako o očitnih kot tistih bolj zahrbtnih,” je Bakerjeva pojasnila vsebino novega singla in ​​dodala, da je skladba pravzaprav stara že več kot dve leti. “Obstaja toliko kanalov in navad, ki jih uporabljamo za nezdravo lagodje, ki obstaja zunaj formalne definicije odvisnosti. Jaz (in toliko drugih ljudi) sem pripravljen verjeti marsikomu, političnemu strokovnjaku, pridigarju, preprodajalcu drog, zdravilcu z energijo, kadar obljubljajo ozdravitev. In ta vera, pa naj bo resnična, dejansko lahko ovira zdravljenje,” zaključi Bakerjeva.