VIDEO: Kenji Araki s prvencem ‘Boom Boom Boom’

3. December, 2021

Singel ‘Boom Boom Boom’ je prvenec Kenjija Arakija – digitalnega umetnika iz Avstrije s koreninami na Japonskem. Skladba je futurističen talilni lonec, napolnjen z različnimi vplivi, kot so hiperpop, UK-bass, dubstep, noise in veliko mero nonšalantnosti.

Kenji Araki

Kot pravi Kenji je njegov prvenec: “Himna digitalne dobe, ki naj bi razbijala žanrske in družbene meje!” Ta brezkompromisno digitalna skladba je samozavestna predanost pop glasbi, hkrati pa služi tehnikam, zvokom in estetiki bolj akademskega sveta v krogih elektronske glasbe. Podiranje meja in brezkompromisnost. Kenji Araki ima japonske korenine in živi v Avstriji. Njegova glasba je hkrati zavezana pop glasbi, obenem pa uporablja tehnologijo, zvok in estetiko iz “bolj akademskega sveta znotraj elektronskega sveta”. V njegovem prvencu ‘Boom Boom Boom’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, lahko slišimo vplive hiperpopa, UK-basa, dubstepa in noisea.

Prvenec, ki prepriča, a ne na celotni črti: glede na del besedila “this is noise” in naslov, bi lahko pričakovali nekaj povsem drugega. Kljub temu je potrebno Kenjija Arakija spremljati z budnim očesom. Ima namreč velik potencial, ki bi ga lahko spremenil v eno bolj vznemirljivih osebnosti na avstrijski neodvisni glasbeni sceni.