VIDEO: King Gizzard And The Lizard Wizard v času tranzicije izdali nov single

13. oktobra, 2020
King Gizzard And The Lizard Wizard (brez Erica Moorea)

Trenutno je avstralska psih-rock skupina King Gizzard & The Lizard Wizard v prehodnem stanju. Prejšnji mesec je skupina sporočila, da bobnar in menedžer Eric Moore zapušča skupino, pri čemer jim je ostal le en bobnar. Kljub vsemu pa zasedba še vedno ustvarja novo glasbo. V zadnjih nekaj mesecih so izdali več singlov, zadnji pa nosi naslov ‘Straws In The Wind’ in ga lahko slišite tudi na Altr radiu.

‘Straws In The Wind’ je prva nova glasba zasedbe po odhodu v Erica Moorea. Je ena izmed pesmi, kjer frontman Stu Mackenzie svoje glavno vokalno nalogo prepusti drugemu člana skupine. Tokrat je to klaviaturist in harmonikar Ambrose Kenny-Smith. Sicer pa nikoli ni bilo jasno ali je Stu Mackenzie King Gizzard, ali pa gre za situacijo, podobno zasedbi Hootie And The Blowfish, v kateri ime označuje celotno zasedbo.

‘Straws In The Wind’ traja skoraj šest minut in ponuja mehke ter večinoma akustične zvoke z naklonjenostjo bližnjevzhodnim melodijam. To je znak, da je skupina sposobna igrati zapletene takte, četudi ima samo enega bobnarja.