VIDEO: King Gizzard and the Lizard Wizard z novim singlom ‘Automation’

11. novembra, 2020
King Gizzard and the Lizard Wizard, foto: Martin Philbey

Psych rockerji King Gizzard & The Lizard Wizard so izdali nov single ‘Automation’, ki bo del novega albuma ‘K.G.’ in ga lahko slišite na Altr radiu. Na njihovi spletni strani so objavili tudi digitalno verzijo skladbe in oboževalce pozvali, da naredijo remikse njihovega novega singla.

Ob objavi novega singla ‘Automation’ pa so najavili tudi izid dveh novih albumov. Gre za album ‘K.G.’, ki ga bo zasedba King Gizzard & The Lizard Wizard izdala v samozaložbi in album živih posnetkov ‘Live in S.F. ’16’, ki ga bodo izdali pri založbi ATO. Oba albuma bosta izšla 20. novembra 2020.
‘K.G.’ bo že 16. studijski album, neverjetno plodne avstralske zasedbe. Zasnovan je bil med svetovno pandemijo, saj je vseh šest članov sestavljalo in snemalo iz svojih prostorov samoizolacije v Melbournu. Zasedba je dejala, da je album ‘K.G.’ naslednje poglavje, nekakšen Vol. 2, prejšnjih raziskav skupine na področju mikrotonskih uglasitev, prvič ujetih na njihovem albumu ‘Flying Microtonal Banana’ iz leta 2017.
Album ‘Live in S.F. ’16’ pa je projekt, ki zajema majski koncert leta 2016 v klubu The Independent v San Franciscu. Na seznamu trinjastih skladb so med drugim skladbe, kot so ‘Robot Stop’, ‘Gamma Knife’, ‘Cellophane’ in ‘Evil Death Roll’.

Seznam skladb iz album ‘K.G.’:
01 “K.G.L.W.”
02 “Automation”
03 “Minimum Brain Size”
04 “Straws In The Wind”
05 “Some Of Us”
06 “Ontology”
07 “Intrasport”
08 “Oddlife”
09 “Honey”
10 “The Hungry Wolf Of Fate”