VIDEO: King Gizzard And The Lizard Wizard z novo skladbo ‘O.N.E.’

2. marca, 2021
Izsek iz videospota za skladbo ‘O.N.E.’

Avstralski psych rockerji King Gizzard And The Lizard Wizard se vračajo z novo skladbo ‘O.N.E.’, ki jo spremlja iznajdljiv videospot s kolažnimi in stop-motion učinki, ki ga je režiral Alex McClaren. Skladbo lahko slišite na Altr radiu.

Muziciranje skupine pesem premika skozi različna ozračja, od hladnokrvne uspavanke do bližjevzhodnega psych popa. Skladbo spremlja videospot v katerem so člani skupine potopljeni v barvit kolaž izrezanih posnetkov in stop-motion filmov. Spominja na glasbe videospote, ki jih je s podobnimi tehnikami posnela legendarna novozelandska založba Flying Nun in estetiko kralja Gizzarda.
“Sama pesem daje občutek kot da se nenehno premika, zato se tudi vizualni elementi nenehno premikajo naprej in drsijo v različne vizualne sloge in pokrajine,” je za medije dejal McClaren. “Mešanico stop-motion tehnike in kolaža sem začutil, ko sem uporabil najdene posnetke, skupina pa je pomagala dopolniti besedila skladb in teme skladb, kot sem jih interpretiral; sanje, nočne more, podnebne spremembe, distopija in utopija ter navajanje dogodkov, ki so se dogajali med snemanjem videa v letu 2020.”

McClaren je govoril tudi o produkciji, ki se je odvijala v času drugega zaprtja javnega življenja v Melbournu in režiserskih izzivih: “Moral sem dati opombe za snemanju na daljavo, kar je bilo zelo nenavadno, kot vse ostalo v tem obdobju,” je dodal.