VIDEO: Kitarist zasedbe Butthole Surfers bo izdal solo album

7. January, 2021
Butthole Surfers (Paul Leary je prvi iz lrvee)

Paul Leary, kitarist in občasni vokalist legendarne alternativne rock zasedbe Butthole Surfers pripravlja solo album ‘Born Stupid’. Svoj drugi solo album bo izdal 12. februarja 2021, pri založbi Shimmy-Disc/Joyful Noise. Minilo je namreč že 30 let od njegovega prvega samostojnega albuma ‘The History of Dogs’ iz leta 1991. Letošnja izdaja bo tako pomenila tudi prvo izdajo za založbo Shimmy-Disc, odkar jo je lani znova zagnal njen lastnik Kramer. “Kramerja poznam od zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je igral za Shockabilly,” je dejal Leary. “Bil sem njihov velik oboževalec in spoznala sva se, ko je s Shockabilly igral v Austinu v Teksasu. Potem so Butthole Surfers ostali brez basista in Kramer se je ponudil, da na naši evropski turneji igra bas. Od takrat smo prijatelji.”

Leary o dolgem premoru med obema samostojnima albumoma pravi: “Nisem nameraval narediti drugega albuma, vendar so mi skozi leta pesmi same prihajale v glavo. Zato sem se odločil, da jih tudi posnamem.”

Prvi single z albuma je naslovna skladba ‘Born Stupid’, ki postavlja psihedelični ton country-folk melodiji. “Single je nastal iz razodetja, ki sem ga imel med vožnjo s kolesom, da nisem tako pameten, kot bi si želel,” je nastanek singla opisal Leary in dodal, da je videospot za single, pravzaprav njegov prvi videospot in zato neumen.