VIDEO: Klon z novo skladbo napovedujejo album

5. July, 2022

Celjski alternativni rockerji s pesmijo ‘Sladka mala zver’ napovedujejo izid drugega albuma, ki bo izšel jeseni. Za ljubezensko skladbo so posneli tudi videospot, ki so ga posneli kar v svojem prostoru za vaje.

KLON

Skupina KLON je nastala leta 2019, prvenec KLON 1 pa izdala leto kasneje. Ta se naslanja na bogato in raznoliko zapuščino rocka, band pa ga je v celoto sestavil iz glasbenega materiala, ki je deloma nastal že pred njihovo skupno potjo. Nov album zasedba napoveduje za jesen, ki bo prinesla tudi nekaj zvočnmih sprememb. Nove skladbe prinašajo tudi novo glasbeno poglavje zasedbe: drugačna, trša glasba in bolj izdelan zvok. Skladbo Tvoja igra, tvoj moment so že izdali, sedaj pa predstavljajo skladbo ‘Sladka mala zver, ki jo lahko slišite na ALTR radiu.

‘Sladka mala zver’ je ljubezenski single KLONov, ki so do danes izdajali in izpostavljali večinoma družbeno angažirane skladbe z aktualnimi besedili, s katerimi so opozarjali na stanje sveta in družbe v kateri živimo. Zveri navadno niso sladke, a zver, ki jo opevajo KLON, je: je divja, z dolgimi in močnimi kremplji, neukročena in je hkrati sladka ter ljubeča. Njenega napada se otepamo, se ga bojimo in branimo, a hkrati nam ugaja. ‘Sladka mala zver’ je ljubezenska, strastna skladba, ki jo plen prepeva svoji zveri. Aranžmajsko in produkcijsko pa so se Sladke male zveri KLON lotili z igro bas kitare in malo drugačnega beata. Še vedno pa so v ospredju kitare in bobni.

KLON, predstavniki celjske alternative, so videospot za ‘Sladko malo zver’ posneli v svojem prostoru za vaje ter v praznih in zapuščenih prostorih nekdanje Ekonomske šole v Celju.