VIDEO: Krist Novoselic namignil na izdajo ob 30. obletnici albuma ‘Nevermind’

21. June, 2021

Basist nekdanje zasedbe Nirvana je razkril, da z bobnarjem Daveom Grohlom “sestavljata” posebno izdajo ob 30. obletnici albuma Nevermind, ki se bo zgodila letošnjega septembra.


“Ob 30. obletnici našega kultnega albuma Nevermind bomo prav gotovo pripravili nekaj posebnega, vendar zadevo še sestavljamo. Kaj bo na posebnem albumu? Boste slišali in videli, ne želim pokvariti presenečenja,” je za medije dejal Novoselic. “Obletnica je res nekaj za oboževalce in dejstvo kaj jim album pomeni. Če ljudem album pomaga najti nek smisel v življenju je to super, vendar morajo do tega priti sami,” je še dodal Novoselic.


Oktobra lani je Butbage Vig iz zasedbe Garbage, ki je produciral album Nevermind dejal, da kultni album danes morda ne bi bil tako uspešen. “Mislim, da bi bilo težko ponoviti ta zeitgeist trenutek,” je pojasnil. “Če bi Nevermind izšel ta teden, kljub temu, da gre za odličen album, ne bi imel enakega kulturnega vpliva. Izšel je ravno ob pravem času, ko je prišlo do premika v glasbi in se je zdel kot revolucija. Vidim, da se to lahko ponovi, vendar ne na enak način. Danes je vse tako hitro in instant kultura, zato je težko ustvariti neko mističnost okoli novoizdalega albuma. Če si nekaj zelo želiš, vendar nimaš takojšnjega dostopa do tega, je želja po tem še toliko bolj močna. Danes pa je vse na dosegu roke oziroma klika. Mogoče se bo našel kdo z zasedbo podobno Nirvani, ki bo pisal tekste kot Bob Dylan in se bo ukvarjal s hip-hopom in ne bo imel Facebooka in Instagrama. Če se najde kdo takšen, bom prav gotovo želel z njim sodelovati in nproducirati njegovo glasbo,” je nekoliko šaljivo svoje razmišljanje o današnji glasbeni sceni zaključil Butbage Vig, ki je znan tudi kot bobnar v zasedbi Garbage.