VIDEO: La Duo za skladbo ‘Hits!’ izdala psihadeličen videospot

3. marca, 2021
Henry Salomon in Logan Kane

Vzhajajoči zvezdi jazza v Los Angelesu, saksofonist Henry Solomon in bas kitarist Logan Kane, sta izdala psihedelično animirano ekstravaganco za svojo post jazz funk fusion skladbo ‘Hits!’.

Henry Solomon in Logan Kane sodelujeta z mednarodno priznanimi umetniki, kot sta HAIM in Big Sean. Skladba ‘Hits!’ sledi januarski izdaji njunega zadnjega albuma ‘Outside World 2’, v kateri sodelujeta tudi bobnar Louis Cole (soustanovitelj Knowerja in prejemnik nagrade Jazz FM), in dolgoletni klaviaturist zasedbe Thundercat Dennis Hamm. Videospot spremlja Henryja in Logana, ki jima v misli vdirajo čudni tehnološki virusi, ki izvirajo iz valov novih telefonskih stolpov v mestu.

Duo estetiko videospota opisuje kot posnemanje “pretirane stimulacije vsakdanjega življenja, nasičenega z internetom”. Zato je bilo povsem smiselno, da sta se povezala s Pedrom Bellom, animatorjem, katerega delo (video za reperja Fat Nicka) vsebuje podobne teme, ki jih navdihujejo internetne zarote in delo Davida Deesa. Ker si Logan in Henry želita z glasbo sintetizirati hitre internetne izkušnje svoje generacije, Pedrovo delo na to kaže z eksperimentalno animacijo in abstraktnim pripovedovanjem zgodb.