VIDEO: La Femme navdušeni nad liberalnim Koloradom

23. December, 2020
La Femme

Odhod na turnejo oziroma “road trip” je pogosto odličen način, da najdete navdih za pisanje pesmi. To je odkrila tudi francoska psych-pop zasedba La Femme, ko se je na ameriški turneji vozila po tamkajšnjih cestah in potovanje opisala v svojem novem singlu ‘Cool Colorado’, ki ga lahko slišite na Altr radiu.

‘Cool Colorado’ apelira na svobodo, na nenavadno potovanje,” pravijo La Femme. “Bili smo nekje med zveznimi državami Utah in Wyoming, med našo zadnjo ameriško turnejo, ko je prišla ta oda San Franciscu 70-ih, ki je za nas tako redka in dragocena, tudi če v tem obdobju nismo nikoli živeli. Pripeljali smo se v Kolorado in bili popolnoma navdušeni. Kolorado je prva ameriška država, ki je legalizirala konopljo in pokazala veliko mero liberalizma. Pesem je povezana tudi z duhom Beatnikov in literaturo Kerouaca. Se spomnite čarobnega avtobusa? Iz Evrope v Katmandu je šlo po zdaj mitski hipi poti,” so še dodali La Femme.

Vizualizacijo singla ‘Cool Colorado’, ki sta so režirali La Femme in Aymeric Bergada du Cadet. “Gre za nekakšna psihedelično parodijo klišeja “najstniškega idola” na način Briana Jonesa ali Swana iz Phantoms of the Paradise. Vsi ti video posnetki parodirajo na nekatere klišeje glasbe dvajsetega stoletja, od tridesetih let do danes. Nov album bo pokloni glasbi preteklega stoletja, so zaključili La Femme.

Skladba bo del njihovega novega albuma, ki bo izšel v letu 2021 pri založbi Disque Point.