VIDEO: Laibach z novim singlom napovedujejo izid EP-ja

25. October, 2022

Laibach z novim singlom ‘Love is still alive’ napovedujejo istoimenski mini (EP) album, ki bo izšel 20. januarja 2023 v digitalni obliki, na voljo pa bo tudi kot CD. Marca prihodnje leto lahko pričakujemo izid tudi na vinilu.

Laibach ob preigravanju noce skladbe ‘Love is still alive’

Smo v zori tretjega tisočletja človeštva. Planet Zemlja, ki smo ga nekoč poznali kot naš dom, je zdaj le mrtva puščava, ki lebdi v vesolju, uničena zaradi vojn, pandemije in vsega zla, ki smo ga ljudje sposobni. Zadnji primerki človeštva, ki so se rešili pred uničenjem, letijo po vesolju v vesoljskem. Odpravljajo se na Mars, kjer je nekoč nastalo življenje. Morda so izgubili svojo preteklost in svoj planet, a dokler imajo kanček upanja in vodilno rdečo svetlobo planeta, ki sveti v temi, bodo pogumno šli tja, kamor še nihče ni šel – dokler je ljubezen še živa.

EP Love Is Still Alive spremlja potovanje preživelih skozi naš sončni sistem, to potovanje pa je tudi potovanje skozi nekatere bolj ‘vesoljne’ glasbene zvrsti zadnjih desetletij. EP predstavlja nekak podaljšek oziroma skrito nadaljevanje filma Iron Sky – The Coming Race, za katerega so Laibach tudi ustvarili glasbo. Izid kompletne glasbe za ta film skupina načrtuje v letu 2023, skupaj s posebej ustvarjeno video igro.

Legendarna avantgardna zasedba je nedavno objavila, da potekajo diplomatska pogajanja za nastop v Teheranu, s simfoničnim projektom Alamut, po knjigi Vladimira Bartola, ki je nastalo v sodelovanju z iranskimi skladatelji in izvajalci in je bilo letos premierno predstavljeno na dveh razprodanih koncertih v Križankah, na Festivalu Ljubljana.