VIDEO: Lars Frederiksen izdal videospot za skladbo ‘Skunx’

17. November, 2021

Lars Frederiksen iz legendarne punk zasedbe Rancid bo 19. novembra 2021 izdal nov solo EP To Victory. Za predjed prihajajočemu EPju je Frederiksen izdal videospot za novi singel ‘Skunx’, ki ga je režiral Sam Benavidez.

Lars Frederiksen

EP To Victory je prvo samostojno delo, ki bo izšlo izključno izpod prstov Larsa Frederiksena. Pred tem je izdal dva albuma z glasbenim projektom Lars Frederiksen and The Bastards. Leta 2001 istoimenski album in leta 2004 album Viking.

Ta samostojni podvig se je za Frederiksen začel 7. marca 2020, ko je razprodal znameniti klub Eli’s Mile High Club iz Oaklanda. Frederiksen je izvedel set v slogu Billyja Bragga. Srečni oboževalci, ki so se udeležili koncerta, ki naj bi bil prva od mnogih, vključno z nastopom ob zasedbi Dropkick Murphy’s na dan sv. Patrika v Bostonu, niso niti slutili, da bodo edini priča temu neverjetnemu nastopu. Nadrealni koncert je bil dragocen za nekaj srečnežev, ki so si ga lahko ogledali in je Larsu dal še več samozavesti ter potrditev, da se je pravilno lotil tega podviga. Frederiksen se je odpravil v studio, da bi posnel te skladbe v duhu svojega nastopa v živo – preprosto, surovo, čustveno nabito in močno.

“Toliko se je zgodilo v mojem življenju, začenši v letu 2018 in šele zdaj se tu nekako zaključuje, trenutno v letu 2021,” pripomni Frederiksen. “Celotno to obdobje, še posebej v času mamine smrti, je bilo zame odlična točka za razmislek in čas, da se v svoje poganske korenine potopim globlje kot kdajkoli prej.”

Prihajajoči album oziroma EP ima šest skladb, ki vsebujejo mešanico priredb in pesmi njegovih drugih skupin – vsaka pesem ima osebni pomen za Frederiksena in vsaka zase izstopa. Ker sta na poti še dva videospota in načrtovana turneja za leto 2022, je to za Frederiksen šele začetek novega podviga. “Prišlo bo še več, ker še nisem končal. Mislim, da nikoli ne bom,” pravi Frederiksen. “Dokler imam sapo, bom brez opravičevanja uporabljal svoj glas!”